Industrii
AcasăActualMetalferos a ajuns cu conturile blocate de bănci

Metalferos a ajuns cu conturile blocate de bănci

Băncile comerciale din Republica Moldova au închis conturile întreprinderii Metalferos SA (unde statul deţine peste 78% din capital), fapt ce blochează activitatea companiei. Acest lucru a fost confirmat de Andrei Ivancov, director interimar al Metalferos, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, scrie Mold-street.com.

Potrivit lui Ivancov, băncile nu ar fi invocat „vreun motiv” oarecare de ce au luat o astfel de măsură.

Totodată, directorul Metalferos, a susţinut că întreprinderea s-ar confrunta şi cu mari dificultăţi la colectarea deşeurilor de metale şi, respectiv, ar fi ajuns şi într-o situaţie financiară dificilă.

Aceasta chiar dacă în prima jumătate a anului 2021, Metalferos a înregistrat o creştere de aproape trei ori a veniturilor din vânzări: de la 479,5 milioane lei în primul semestru al anului 2020, la 1,34 miliarde lei în primul semestru al 2021.

Saltul vânzărilor cu peste 861 milioane lei de la Metalferos s-a datorat în special cererii mari de deşeuri de metale şi preţului în creştere semnificativă pe pieţele externe.

Totodată, Metalferos a înregistrat în prima jumătate a anului trecut un profit de circa 54 milioane lei.

Potrivit unor date menţionate în cadrul emisiunii de la Jurnal TV, vânzările întreprinderii au scăzut dramatic după plecarea din octombrie 2021, din funcţia de director al Metalferos, a lui Igor Cujbă, care acum ar munci pentru concurenţii de la grupul BPM, afiliat Uzinei Metalurgice de la Rîbniţa.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357