Industrii
AcasăActualMarea Britanie va oferi Moldovei 10 milioane de lire sterline pentru susținerea...

Marea Britanie va oferi Moldovei 10 milioane de lire sterline pentru susținerea dezvoltării economice

Marea Britanie va oferi Moldovei 10 milioane de lire sterline. Banii sunt alocați pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării. Declarația  fost făcută de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly, aflat la Chișinău. Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiunea noastră și despre cooperarea moldo-britanică. 

„Marea Britanie ne susține în modernizarea sectorului de apărare, a celui vamal și în combaterea traficului la frontieră, și ne ajută să menținem stabilitatea și ordinea în țară. Am apreciat sprijinul acordat de Guvernul britanic pentru programele de bună guvernare realizate în țara noastră, care promovează politicile anticorupție, îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma justiției, a sectorului bancar și a celui energetic. Regatul Unit contribuie la dezvoltarea societății civile și a presei independente din Moldova, iar, în condițiile atacurilor hibride generate de Rusia, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”, a subliniat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a discutat cu ministrul Cleverly și despre semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere, dar și despre cooperarea comercială. „Vrem să creștem accesul produselor moldovenești pe piața din Marea Britanie și să sporim volumul investițiilor în Republica Moldova. Îi mulțumesc, cu acest prilej, ministrului Cleverly pentru pachetul de 10 milioane de lire sterline, anunțat astăzi, pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării”, a conchis șefa statului.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
0.2 ° C
0.2 °
0.2 °
64 %
0.5kmh
0 %
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
13 °
lun
10 °
mar
3 °
Intertext ro DI-4356