Industrii
AcasăActualMarea Britanie și-a manifestat deschiderea în intensificarea comerțului cu vinurile moldovenești

Marea Britanie și-a manifestat deschiderea în intensificarea comerțului cu vinurile moldovenești

Perspectivele de intensificare a comerțului cu produse agroalimentare între Republica și Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost tema centrală a discuțiilor între conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și membrii unei delegații din Marea Britanie, condusă de Lordul Daniel Hannan, membru al Camerii Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Discuțiile au fost axate pe consolidarea legăturilor comercial-economice în contextul problemelor de logistică existente în prezent, fiind realizată și o analiză a cotelor de comerț pentru produsele alimentare.

Ministrul Vladimir Bolea a comunicat delegației preocuparea ministerului pentru creşterea investiţiilor şi al comerţului bilateral, exprimând speranța că relațiile comerciale vor avansa.

În acest sens, reprezentanții Parlamentului Regatului Marii Britanii și-au manifestat deschiderea în vederea intensificării  comerțului cu vinurile și produsele vitivinicole moldovenești.

Conform datelor statistice, pe parcursul perioadei ianuarie-aprilie 2022, Marea Britanie s-a clasat pe locul 18 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 1.1 % din valoarea comerțului total. Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Unit a înregistrat pe parcursul perioadei menționate, suma de 51 mln. USD. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, valoarea comerțului bilateral a crescut cu 45%, iar soldul a constituit 5 mln. USD, în favoarea Republicii Moldova. Conform volumului de capital investit, Marea Britanie este printre primii 10 investitori în țara noastră.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
MGM ro DI-4357