Industrii
AcasăActualMĂR solicită revenirea la programul obișnuit de activitate. Vânzările în HORECA au...

MĂR solicită revenirea la programul obișnuit de activitate. Vânzările în HORECA au scăzut cu circa 40%

Asociația Patronală ”Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova”(MĂR) solicită revenirea la programul obișnuit de activitate. În acest sens, luând în considerare tendința descrescătoare a numărului de cazuri săptămânale de COVID-19 și creșterea numărului persoanelor imunizate în municipiului Chișinău, MĂR a înaintat o solicitare comună ambelor comisii de sănătate publică (CNESP și CES).

Asociația MĂR consideră că, restricționarea programului de activitate doar a sectorului HoReCa este un fapt discriminatoriu și anticoncurențial față de alte activități economice care activează în regim obișnuit și prestează servicii similare celor de restaurant.

”În speranța că se va ține cont de realitățile economice și circumstanțele create, ambele comisii de sănătate publică, atât națională, cât și municipală, vor adopta măsuri raționale, în beneficiul tuturor părților interesate, conform competențelor”, se precizează în solicitarea MĂR.

Totodată, potrivit MĂR, ca urmare a reducerii programului de activitate între orele 22:00 și 07:00, vânzările/consumul în HORECA a scăzut drastic, cu circa 40%.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
câțiva nori
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
41 %
5.1kmh
20 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
33 °
sâm
35 °
Real Business Ro DI_4410