Industrii
AcasăActualMaia Sandu: Republica Moldova nu poate renunța la achiziția de gaze din...

Maia Sandu: Republica Moldova nu poate renunța la achiziția de gaze din Rusia

Republica Moldova nu poate renunța la achiziția de gaze din Federația Rusă. Zilnic țara noastră plătește 4-5 milioane de dolari pentru gazele cumpărate. Declarația a fost făcută astăzi, 04 aprilie, de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Din prima zi Republica Moldova  a condamnat agresiunea Federației Ruse în Ucraina și s-a angajat să ajute acolo unde poate.  Sancțiunile sunt niște decizii menite să producă costuri pentru țara agresor. În cazul RM, băncile respectă toate politicile impuse de sistemele de plăți financiare. Se respectă toate aceste interdicții aplicate de SWIFT și sistemele de carduri Visa și Mastercard”, a menționat Sandu.

Ea a mai spus că cel mai mare aspect economic ce ține de relația țării noastre cu Federația Rusă este achiziția de gaze.

”Avem pentru moment un singur furnizor de gaze. Guvernul va căuta alternative, situația pe piața gazelor este dificilă – nu avem o situație ordinară, dar asta nu înseamnă că nu putem să renunțăm la achiziția de gaze din Rusia”, a precizat șefa statului.

Potrivit ei, Republica Moldova plătește zilnic în jur de 4-5 milioane de dolari pentru gazele cumpărate .

Totodată, Președintele a menționat că, în prezent țara noastră este în negocieri cu Azerbaidjanul privind achizițiile de gaze, dar cel mai mare impediment este prețul.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.9 °
16.2 °
49 %
6.7kmh
0 %
lun
15 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Tehgaz Grup S.R.L.