Industrii
AcasăActualMaia Sandu, despre concesionarea Portului Giurgiulești: Această decizie este ciudată și cu...

Maia Sandu, despre concesionarea Portului Giurgiulești: Această decizie este ciudată și cu ”foarte multe bube”

Problema concesionării portului de la Giurgiulești este aproape la fel ca cea a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Declarația a fost făcută de Președintele Maia Sandu, în cadrul emisiunii ”Bună Seara” de la Moldova 1.

”Este foarte problematic, în situația în care este singurul port al Republicii Moldova și ar trebui să funcționeze ca la carte și să poată fi folosit de către economia noastră, așa încât să reducă costurile de transport”, a declarat Sandu.

Totodată, șefa statului susține că instituțiile statului trebuie să clarifice această situație ”ciudată” conform legii.

”Or a fost cumva ciudat că, în momentul în care despre portul Giurgiulești se discuta la Kiev, la nivelul țărilor europene, pentru că toată lumea încearcă să găsească soluții pentru a debloca exportul de grâne din Ucraina, a venit și această decizie a procurorilor. Această decizie este ciudată, iar lucrurile trebuie clarificate”, a precizat președintele.

Potrivit ei, acest contract de concesiune este ”cu foarte multe bube și e păcat că la fel ca în cazul Aeroportului avem asemenea probleme”.

Amintim că, pe 30 iunie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a obținut o decizie de judecată pentru ​a sechestra active de 150 de milioane de lei din capitalul social al Danube Logistics.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °