Industrii
AcasăActualMAI: Șirul de așteptare la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime...

MAI: Șirul de așteptare la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime de aproape 2 km. IGSU pune în aplicare măsuri de protecție pentru șoferi

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunță că în prezent, șirul de așteptare la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime de aproape 2 km. Astăzi dimineață, la ora 5:00, erau înregistrate 126 de camioane cu marfă și alimente care așteptau să fie supuse controalelor la frontieră. 

”Ieri a fost atins recordul cu privire la numărul tirurilor, care au trecut frontiera prin punctul Leușeni-Albița, ceea ce reprezintă 437 autocamioane față de 320 în ziua precedentă. Practic, au fost procesate cu 117 de autocamioane mai mult față de traversările înregistrate pe 12 iunie. Numărul tirurilor procesate ieri, în punctul de frontieră Leușeni-Albița, a fost aproape cu 50% mai mare față de totalul traversărilor de ieri pentru sectorul moldo-român.

În punctele de frontieră cu România, ieri au traversat frontiera 852 de autocamioane (Cahul-89 tiruri, Costești-53 tiruri, Giurgiulești-Galați-170 de tiruri, Lipcani-Rădăuți-3 tiruri, Sculeni-100 tiruri). De asemenea, în 13 iunie au intrat în Republica Moldova prin sectorul moldo-ucrainean 478 de tiruri, un flux ușor crescut față de 12 iunie”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Potrivit MAI, începând de azi, IGSU pune în aplicare măsuri de protecție pentru șoferii aflați în cozile de așteptare pentru trecerea frontierelor de stat cu România. Astfel, IGSU va instala insule de suport pentru șoferii de tiruri în așteptare. Insulele suport pentru șoferi vor fi dotate cu bloc sanitar, apa potabilă, bloc medical și vor fi umbrite. IGSU intenționează și amplasarea unui spațiu pentru gătit și servit masa. Accesul către insule va fi pedestru pentru șoferi și vor fi instalate în proximitatea șoselelor.

Totodată, Ministerul comunică că, în săptămâna curentă, autoritățile moldovene continuă discuțiile cu partea romană pentru operaționalizarea efectivă a controlului echipelor mixte în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
câțiva nori
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
41 %
5.1kmh
20 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
33 °
sâm
35 °
Boncom Ro_DI_4405