Industrii
AcasăActualMai multe posturi TV în Moldova vor putea fi recepționate gratuit

Mai multe posturi TV în Moldova vor putea fi recepționate gratuit

Parlamentul a votat astăzi un proiect, prin care se urmărește sporirea numărului posturilor TV care vor putea fi recepționate gratuit prin eter și intensificarea concurenței pe piața serviciilor TV contra plată. Totodată, se va elibera spectrul de frecvențe necesar pentru implementarea tehnologiilor 5G, transmite Agora. 

De asemenea,  se prevede delimitarea modalității de eliberare a licențelor de emisie și a celor de utilizare a frecvențelor radio în cazul multiplexelor de televiziune și radiodifuziune digitală terestră de modalitatea eliberării acestor licențe în celelalte cazuri.

O nouă reglementare este cea privind posibilitatea continuării afacerii prin emisie în format digital, prin intermediul multiplexelor regionale, pentru cele opt posturi TV care emit în prezent în format analogic.

În proiect este prevăzută și posibilitatea emisei, prin multiplexul cu acoperire națională,  a programelor posturilor TV, difuzarea cărora pe teritoriul  Republicii Moldova este prevăzută de tratatele internaționale, la care țara noastră este parte.

Noua lege va reglementa și mecanismul de intervenție a statului în cazul „eșecului pieței” în procesul finalizării tranziției la televiziunea digitală.

Totodată, este prevăzut și mecanismul de acordare a ajutorului de stat pentru furnizorul de multiplex național. Ajutorul va fi aplicat și pentru următorii doi ani, în vederea diminuării șocului tranziției de la televiziunea analogică la cea digitală.

Mijloacele financiare necesare pentru implementare prevederilor proiectului sunt prevăzute  în bugetul de stat pentru 2022.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
cer senin
-6.2 ° C
-4.8 °
-6.2 °
80 %
5.7kmh
0 %
joi
-0 °
vin
2 °
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
-1 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni