AcasăConstrucțiiMai multe localități din raionul Glodeni vor fi alimentate cu apă din...

Mai multe localități din raionul Glodeni vor fi alimentate cu apă din Prut

Lucrările proiectului de alimentare a raionului Glodeni cu apă din Prut sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție. La această concluzie au ajuns specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR Nord) care s-au deplasat ieri în teritoriu, transmite MOLDPRES.

„Echipa de monitorizare s-a deplasat la șantierul stației de tratare a apei, situat pe teritoriul comunei Balatina, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Ulterior, au fost verificate porțiuni de aducție aflate în proces de montare. Ca urmare, s-a constatat că procesul de implementare a proiectului se desfășoară conform normelor”, susține ADR Nord.

Lucrările de construcție-montaj au demarat la începutul lunii noiembrie 2020. În cadrul acestui proiect vor fi montate: o stație de captare/pompare, o stație de tratare și un turn în satul Tomeștii Noi; vor fi efectuate lucrări de montare a 9,366 km de rețele (dintre stația de pompare si stația de tratare); 10,713 km de aducție de la stația de tratare până la satele Cuhnești, Balatina, Tomeștii Noi; 2,33 km de conducte de canalizare gravitațională, de la stația de tratare către râul Căldărușa.

Costul total al proiectului solicitat din sursele FNDR, conform cererii de finanțare, constituie 38,96 milioane de lei. Anul trecut, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 milioane de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat în luna ianuarie alocarea a 19,67 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului.

Parteneri în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în zece localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina” sunt Primăria comunei Cuhnești (satele Cuhnești, Bisericani, Cot, Movileni, Serghieni) și Primăria comunei Balatina (satele Balatina, Clococenii Vechi, Lipovăț, Tomeștii Noi, Tomeștii Vechi).

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică – cu Irina Popa

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi stăm de vorbă cu o persoană, farmecul căreia surprinde de la prima întâlnire. Scurtă prezentare: Irina Popa...
Real Business Ro DI_4371
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Tehgaz_grup Ro DI_4382