AcasăTransport și comunicațiiMai mult de jumătate din reabilitarea drumului de centură al capitalei a...

Mai mult de jumătate din reabilitarea drumului de centură al capitalei a fost executată

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în urma unei întâlniri cu antreprenorul, au stabilit etapa de derulare a lucrărilor de reabilitare a unui segment cu o lungime de 6,5 km al drumului de centură al municipiului Chișinău. Părţile au constatat că proiectul a fost îndeplinit în proporţie de peste 55%, transmite MOLDPRES.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din binder și a celui reciclat, cât și lucrări de construcție a podețelor. Proiectul privind reabilitarea segmentului drumului de centură cu patru benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a cinci podețe existente și construcția a cinci podețe noi.

„Tronsonul drumului de centură M2 este situat la circa 10 km vest de Chișinău. Proiectul are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj, care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, precum și diminuarea poluării aerului din oraș”, potrivit directorului general interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Lucrările de reabilitare a sectorului de drum înregistrează un progres de 55% și urmează a fi finalizate către sfârșitul anului curent. Pentru realizarea acestui proiect, Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane euro.

foto: ASD
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„3 întrebări fără politică”, discutăm cu Mariana Radov

Astăzi, sub titlul "3 întrebări fără politică", discutăm cu Mariana Radov. Informație succintă: Radov Mariana - consultant în management certificat internațional, membru al Consiliului Internațional...
Panmobili ro DI-4359
Chișinău
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.7 °
66 %
4.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
24 °
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
Indexterm Ro DI-4300