Industrii
AcasăActualLucrările de reparație a podului peste râul Prut, încheiate. Circulația rutieră și...

Lucrările de reparație a podului peste râul Prut, încheiate. Circulația rutieră și pietonală a fost redeschisă

Lucrările de reparație la podul amplasat pe drumul expres M1, situat la frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 0, s-au finalizat. Astfel, circulația rutieră și pietonală pe pod a fost redeschisă cu succes. Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, comisia de recepție a constatat că lucrările au fost executate conform standardelor de calitate impuse, respectând proiectul de execuție și normativele în vigoare.

”În cadrul proiectului, antreprenorul S.R.L. ,,VAR-IMP” a efectuat lucrări de reparație la calea podului, suprastructura și infrastructura acestuia. Lucrările au inclus: consolidarea pilei și albiei cu piatră brută; consolidarea sfertului de con cu beton armat; colmatarea etanșeității dintre betoane la sfertul de con; consolidarea cu anrocament a sfertului de con; hidrofobizarea intradosului suprastructurii; așternerea stratului din beton asfaltic; montarea parapetului de siguranță; instalarea rosturilor de deformație; aplicarea marcajului rutier; montarea indicatoarelor rutiere”, menționează ASD.

Podul peste rîul Prut are o lungime de 163,6 m și lățimea de 8,84 m, dintre care partea carosabilă constituie 7 m, iar cele 2 trotuare câte 0,7 m fiecare.

ASD precizează că, în anul 2022, podul de șosea supus reabilitării a fost traversat de aproximativ 763.000 de autoturisme, 297.000 de camioane și 46.000 de autocare, iar numărul total de pasageri care au tranzitat podul a fost de aproximativ 3,8 milioane.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
Chișinău
cer senin
16.6 ° C
18.2 °
16.6 °
96 %
1.5kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
27 °
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.intertext.md/