AcasăOrganizatiiLoteria Moldovei şi Metalferos au fost cele mai profitabile companii ale statului...

Loteria Moldovei şi Metalferos au fost cele mai profitabile companii ale statului în primul semestru a anului

În prima jumătate a acestui an 32 societăţi comerciale cu capital de stat au înregistrat venituri de aproape 8,89 miliarde de lei, în creştere cu circa 1,55 miliarde de lei (22%) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, arată un raport al Ministerului Finanţelor.

Din cele 32 de societăţi comerciale cu capital de stat analizate de Ministerul Finanţelor, 17 au raportat creşteri totale ale veniturilor de 2,4 miliarde lei, în timp ce 14 societăţi au înregistrat o scădere cumulată a veniturilor de peste 858 milioane lei, iar una – Arena Naţională SRL – nu a înregistrat venituri din vânzări în semestrul I, anii 2020-2021.

Creşterea cifrei de afaceri a fost asigurată, în special, de două societăţi comerciale. Cea mai spectaculoasă creştere a veniturilor, de circa şapte ori, a înregistrat SA Loteria Naționala a Moldovei, veniturile din vânzări ale căreia s-au majorat în primele 6 luni ale acestui an cu 1,18 miliarde lei, comparativ cu rezultatul din aceeași perioadă a anului 2020.

Foto: ziarulnational.md

alocapitala
bazadedate

Viorel Gîrbu: Economia domeniului privat a fost ignorată

În opinia expertului economic Viorel Gîrbu, calitatea creșterii economice arată de fapt că procesele nu sunt cele mai favorabile, scrie Agora. „Lecțiile la care putem...
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Policontract DI_4403