Industrii
AcasăActualLocuitorii Chișinăului au redus consumul de căldură cu 13% într-o săptămână. Cât...

Locuitorii Chișinăului au redus consumul de căldură cu 13% într-o săptămână. Cât au economisit și când va fi oprit agentul termic?

În a doua săptămână a lunii martie, odată cu majorarea temperaturilor aerului exterior, locuitorii Capitalei au redus consumul de energie termică, ajustând debitele agentului termic la branșamente, astfel diminuând consumul de energie termică cu cca 13%. Cantitatea de energie termică economisită de fondul locativ și agenții economici constituie cca 5500 Gcal sau peste 25 mil. lei. Datele au fost prezentate ieri, 14 martie, de către Termoelectrica.

Potrivit companiei, până la acest moment a fost înregistrată doar o solicitare oficială de deconectare a agentului termic, din partea consumatorilor.

În același timp, Termoelectrica face apel către administratorii de bloc să asigure reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea  unui supraconsum de energie termică, la fel recomandă consumatorilor să gestioneze consumul de energie termică în mod rezonabil, prin aplicarea unor practici economice și prin conservarea resurselor energetice, în măsura posibilităților.

Menționăm că, oprirea sezonului de încălzire are loc după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului între orele 18.00 – 6.00 depășește +10°C.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Intertext ro DI-4356