Industrii
AcasăActualLobby versus lobby? Eliminarea interdicțiilor la importul de piese auto uzate nu...

Lobby versus lobby? Eliminarea interdicțiilor la importul de piese auto uzate nu a fost pe placul opoziției

Deputații au votat, în prima lectură, proiectul de lege pentru modificarea Codului vamal. Obiectivul acestuia este de a elimina prohibițiile la importul părților și accesoriilor auto uzate. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

În opinia autorilor, reglementarea juridică a importului de piese auto uzate va elimina contrabanda, va asigura o concurență loială și, totodată, va oferi o nouă sursă de venituri la bugetul de stat, prin acumularea mijloacelor financiare din aplicarea impozitelor și taxelor vamale.

Pentru lectura a doua a proiectului urmează a fi înaintate amendamente prin care să fie excluse riscurile legate de mediu, securitatea circulației, precum și vor fi formulate concret tipurile de piese.

Deputații din opoziție au criticat inițiativa lui Dumitru Alaiba și au declarat că Moldova se va transforma într-o gunoiște de piese auto uzate. În acest sens, colegul lui Alaiba, Dan Perciun, a spus că „o astfel de reacție este cauzată de faptul că cineva lobează interesele importatorilor de piese auto noi.

La rândul său, deputatul Oleg Reidman a spus că, proiectul este unul controversat și lobează interesele companiilor de asigurări, care vor începe să reducă amenzile pentru daunele cauzate în caz de accident. El a îndemnat să se definească cu precizie în anexa la lege care piese auto uzate pot fi importate.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Sandar_Vs Ro DI-4340