Industrii
AcasăActual«Lipsa de respect față de sectorul strategic». Fermierii sunt împotriva lichidării Universității...

«Lipsa de respect față de sectorul strategic». Fermierii sunt împotriva lichidării Universității Agrare

Asociația Forța Fermierilor nu este mulțumită de lichidarea Universității Agrare prin absorbția acesteia de către Universitatea Tehnică. Fermierii tratează aceasta încercarea ca lipsa crasă de respect față de sectorul strategic. 

Fermierii sunt surprinși că idea a fost lansată de Ministerul Educației în spațiul public fără discuții prealabile în mediul profesional și cu Ministerului Agriculturii.

«Toată lumea cunoaște că agricultorii sunt printre puținii în Moldova, care produc ceva real și asigură în mare parte securitatea alimentară a țării. Domeniul agroalimentar asigură aproximativ 50% din export, oferă peste 35% din numărul total de locuri de muncă și contribuie cu circa 21% la formarea Produsului Intern Brut. Dacă Moldova este cunoscută în lume prin ceva pe plan economic, atunci numai datorită produselor agroalimentare și nu industriei spațiale», se spune în mesajul asociației.

Forța Fermierilor speră că Guvernul va examina atent această propunere și va respinge din start și așteaptă reacția Ministerului Agriculturii. 

De menționat că Ministerul Educației a pregătit o reformă care prevede restructurarea universităților din Moldova. Astfel, USM, UTM și UPSC vor absorbi instituții mai mici.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Papir Print Ro DI-4406