Industrii
AcasăActualLicitația privind extinderea bd. Mircea cel Bătrân, lansată. Costul estimativ al lucrărilor...

Licitația privind extinderea bd. Mircea cel Bătrân, lansată. Costul estimativ al lucrărilor este de 200 de milioane de lei

Primăria municipiului Chișinău informează că a fost lansată procedura de achiziție publică a lucrărilor de extindere a bd. Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei. Noua porțiune de bulevard urmează a fi finalizată până la sfârșitul anului 2025. Costul estimativ al lucrărilor este de 200 de milioane de lei, fără TVA.

Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) a publicat deja anunțul despre concurs pe platforma de organizare a licitațiilor. Perioada de depunere a ofertelor este 29 august – 20 septembrie 2022.

Proiectul prevede continuarea tronsonului de bulevard, construit anterior în perimetrul străzilor Igor Vieru – Prof. Ion Dumeniuc, până la str. Bucovinei, cu prelungirea liniei de troleibuze.

Drumul va avea două direcții de deplasare: două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu câte 3 benzi de circulație. Acestea vor fi separate de o zonă verde (bulevard), cu un trotuar în mijloc și o pistă pentru bicicliști. Pe ambele părți ale carosabilului sunt prevăzute trotuare tehnice și pietonale, precum și zonă verde.

Totodată, intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei urmează a fi construită cu sens giratoriu, unde carosabilul va avea două benzi de circulație și benzi suplimentare pentru virare la dreapta, separate prin insulițe de ghidare pentru fluidizarea traficului.

Conform proiectului, stația de dispecerat și zona de staționare a troleibuzelor de la intersecția cu str. Prof. Ion Dumeniuc urmează să fie demontată și strămutată într-o nouă locație, care va găzdui simultan 34 de unități de transport – troleibuze și autobuze.

De asemenea, pe noul segment de drum va fi construit și sistemul de iluminat stradal.

 

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
Tehgaz Grup S.R.L.