Industrii
AcasăActual”Lăsați-ne să zburăm!” Air Moldova susține că autoritățile intenționează să falimenteze compania

”Lăsați-ne să zburăm!” Air Moldova susține că autoritățile intenționează să falimenteze compania

Compania Air Moldova a publicat astăzi, 17 martie, o declarație prin care susține că a devenit ținta unei campanii premeditate de denigrare cu scopul de a falimenta compania. ”Rugăm să opriți campania de distrugere pe care ați lansat-o împotriva noastră!”, se arată în declarație.
Potrivit Air Moldova, compania a fost forțată să returneze temporar Locatorului cele 2 aeronave din flota sa, fapt care a dus la anulările de zboruri din luna martie. Totul a început după anunțul din martie a operatorului aerian low cost  despre retragerea de pe piața din Moldova. Astfel, compania susține că prin această acțiune, Locatorul a încălcat toate agrementele anterioare, cu privire la restructurizarea întârzierii plăților din partea Air Moldova (acumulate în consecința pandemiei COVID-19 și a războiului din Ucraina).
Totodată, compania menționează că Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), le impune limite de comercializare a biletelor, ”care este o ingerință în activitatea comercială a companiei, o stopare în mod abuziv a activității comerciale în plin sezon de operare. Suntem intenționat lipsiți de posibilitatea de a depăși dificultățile operaționale și financiare existente, cu scopul de a ne distruge”.
”Abuzul AAC față de activitatea Air Moldova, a luat amploare în 2022. AAC tergiversează intenționat procesul de aprobare a zborurilor. Din 28 noiembrie 2022, Air Moldova a înaintat cererea de aprobarea a 5 zboruri noi. Deși regulamentul prevede un termen nu mai mic de 45 zile înainte de operarea zborului, Air Moldova a solicitat autorizațiile cu peste 118 zile înainte de zbor. Până în prezent AAC nu emite autorizații de zbor pentru destinațiile solicitate”, a precizat Air Moldova.
”Lăsați-ne să zburăm! Asistăm la o campanie vădit orchestrată de îngenunchere în fața partenerilor externi precum și denigrarea în fața pasagerilor, a unui operator aerian național, a unui agent economic privat, unul dintre cei mai mari plătitori de taxe și impozite din țară (zeci de milioane de lei anual) fără a avea datorii față de bugetul de stat. Rugăm autoritățile acestui stat, dacă nu sunt în stare să acorde suport cel puțin consultativ, să se abțină de la crearea panicii în rândul populației prin speculațiile lansate, care doar scad capacitatea de rezistență a companiei aeriene. În numele celor peste 290 de specialiști , care sunt oameni și nu o grupare criminală, care au muncit cu dedicație ani în șir la Air Moldova, în numele cetățenilor și turiștilor țării noastre, care la ora actuală sunt aproape 70 de mii de pasageri, rugăm să opriți campania de distrugere pe care ați lansat-o împotriva noastră. Administrația și echipa Air Moldova nu vor permite falimentarea operatorului național!”, se arată în declarația companiei aeriene.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer senin
0.2 ° C
0.2 °
0.2 °
64 %
0.5kmh
0 %
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
13 °
lun
10 °
mar
3 °
Sandar_Vs Ro DI-4340