Industrii
AcasăOpinia expertuluiLa "Trei întrebări fără politică" răspunde Galina Zablovscaia

La „Trei întrebări fără politică” răspunde Galina Zablovscaia

Continuăm rubrica noastră „Trei întrebări fără politică”.
Astăzi, la întrebări răspunde Galina Zablovscaia.
Scurtă prezentare: Galina Zablovckaia este inginer-electronist după specialitate. Şi-a început activitatea profesională la uzina „Semnal”. În publicitate a început să activeze în 1993, în compania „Nord Diger Polise” în funcția de șef al secției elaborări de perspectivă și publicitate. A condus o serie de agenții de publicitate. În 2008 a creat agenţia de publicitate APROM GRUP – reprezentanta rețelei mondiale OMD. A stat la baza înființării Asociației Agențiilor de Publicitate AAPM, din 2006 este Director executiv permanent al Asociației.

Este o persoană fermecătoare, ingenioasă, principială.

Prima întrebare: De ce – o agenție de publicitate?

Răspuns:

Pentru că este un lucru foarte interesant! În fiecare zi trebuie să rezolvi noile probleme ale diferitor clienți! Dimineața elaborezi programul de loialitate a unei bănci, ziua – promovarea unui magazin online, iar seara faci raportul privind plasarea publicităţii la biscuiţi. Și mai trebuie să știi bucătăria pieței media, toţi curenţii subacvatici ai agenţilor de publicitate, noi tipuri de marketing, experienţa concurenților și a partenerilor. Monotonia nu ne amenință.. Da, mai trebuie să-ți dedici timp și activităţii administrative, însă fără aceasta nu poţi să ai o afacere stabilă. Mai sunt momente când ai parte de nişte negocieri şi întâlniri interesante. Cu siguranță, există și dezamăgiri, însă cu timpul am învățat să am o atitudine filozofică faţă de astfel de situaţii: am pierdut o licitație – înseamnă că nu a fost clientul nostru, următoarea va fi mai bună. Visez să ajung vremea când în țara noastră vom face publicitate la iahturi scumpe, turism spațial, smaralde lucrate manual…(râde)

Eu cred că agențiile de publicitate au un viitor în țara noastră.

A doua întrebare: Munca împreună cu un prieten subaltern, dacă există o astfel de experiență și ce piedici sunt?

Răspuns: Experiența este mare și pozitivă. Eu, în general, prefer o atmosferă prietenoasă în colectiv. Trebuie doar să simţi foarte bine linia care împarte prietenia și afaceri. Însă dacă scopurile și sarcinile sunt aceleași, dacă există o încredere absolută unul în altul, atunci acest lucru numai consolidează afacerea. Am lucrat opt ani în calitate de adjunct al colegului meu de clasă. El este foarte inteligent și nobil, dar nu îi place să vorbească. Sarcina mea era să înţeleg gândurile lui şi să le expun. Reuşeam. Toţi adjuncții mei sau de la bun început au fost prietenii mei apropiaţi, sau au devenit prieteni mai târziu. Noi călătoream mult, făceam cauză comună, și în aşa situaţii este important să simţi umărul prietenului tău, în caz contrat eşti condamnat la o incertitudine permanentă și la un risc de eșec în afaceri. Pentru mine au fost întotdeauna mai importante calităţile umane ale unui angajat, decât profesionalismul său. Un bun profesionist mârşav este foarte periculos pentru o echipă. Eu consider că pe un om poţi să-l faci să învețe orice, însă nu poţi schimba caracterul sau firea lui…

Întotdeauna am avut noroc de oameni minunaţi în jurul meu.

A treia întrebare: Principala concluzie, făcută de Dumneavoastră, ocupându-vă de afaceri?

Răspuns: Trebuie să îți păstrezi calmul în orice situație, să ştii să calculezi și să încerci să te uiţi la ceea ce se întâmplă cu perspectiva de dezvoltare a pieței întregi și a locul tău în ea. Afacerea noastră este direct dependentă de situația economică din țară, și dacă nu poți s-o influenţezi, atunci trebuie să ştii să trăieşti în aceste condiții. În toată perioada activităţii mele pe piața de publicitate din Moldova apăreau și dispăreau mai multe agenții de publicitate, însă există cei care supraviețuiesc în orice condiții. Cred că, în mare măsură, acest lucru este determinat anume de capacitatea lor de a analiza calm situația, de a calcula bine și de a-şi găsi locul în afacere.

Mulțumesc, Galina!

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-0.8 °
-1.2 °
81 %
5.7kmh
100 %
Dum
-1 °
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
2 °
joi
-4 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni