AcasăConstrucțiiLa Râșcani va fi construită o piață regională

La Râșcani va fi construită o piață regională

În raionul Râșcani este aproape de finalizare construcția pieței regionale angro. Proiectul este finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Recent, lucrările de construcție au fost reluate, iar reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au verificat șantierul, notificând antreprenorul despre necesitatea înlăturării unor deficiențe.

„În cadrul proiectului, au fost executate lucrările de asfaltare a drumului de acces spre piața agricolă, au fost montate rețelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, au fost efectuate lucrări de montare a plăcilor de gresii pe suprafața soclului. În interiorul edificiului cu frigidere au fost montate rețele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, ventilare la etajera destinată spațiilor administrative și la vestiarele pentru viitorii muncitori din cadrul pieței agricole”, conform ADR Nord.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin amenajarea pieței regionale angro și a spațiilor destinate activităților neagricole în raionul Râșcani” a fost lansat la sfârșitul anului 2017. Proiectul a fost divizat în două etape: prima etapă – finanțată din sursele FNDR, a doua – din sursele Consiliului raional Râșcani.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 14,78 milioane de lei. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocați încă 2,85 de milioane lei, bani ce urmează să fie valorificați până la sfârșitului anului curent. Costul totală al proiectului, din sursele FNDR, constituie 16, 86 milioane de lei.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Raisa Carauș

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi la trei întrebări răspunde Raisa Carauș. Scurtă prezentare: Raisa Carauș – vicedirectorul companiei ”Carauș E.D.” SRL,...
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Intertext ro DI-4356