Industrii
AcasăActualLa MAIA au fost discutate problemele privind epurarea apelor uzate industriale. Bolea:...

La MAIA au fost discutate problemele privind epurarea apelor uzate industriale. Bolea: Ne vom implica să atragem resurse financiare

Epurarea apelor uzate industriale a fost subiectul unei ședințe de lucru dintre procesatorii din industria alimentară și autorități. Potrivit legislației, procesatorii își pot desfăşura activităţile licențiate doar dacă dețin stații proprii de preepurare/epurare a apelor uzate. Acest lucru este necesar pentru protecția mediului înconjurător și a sănătății umane. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a declarat că autoritățile se vor implica în atragerea de resurse financiare pentru ca întreprinderile să poată să construiască stații de epurare.

Potrivit unor procesatori, înființarea unei stații de epurare a apelor uzate ar fi prea costisitoare, iar pentru unele întreprinderi producătoare, proiectarea unei stații de epurare ar fi imposibilă din cauza că își desfășoară activitatea în oraș, în preajma blocurilor locative.

„Trebuie să asigurăm ca toate procesele tehnologice să fie desfășurate conform rigorilor legislative, iar noi să ajutăm agenții economici să se conformeze. Trebuie să stabilim o fază de tranziție, cu termeni concreți în care procesatorii să adopte măsurile necesare. Fiecare trebuie să reducă impactul proceselor de producție asupra mediului. Ne vom implica să atragem resurse financiare pentru ca să ajutăm întreprinderile să construiască stații de epurare. Totodată, va trebui să identificăm soluții individuale pentru cei care se confruntă cu dificultăți tehnice în crearea stațiilor de epurare”, a declarat ministrul Vladimir Bolea.

În prezent potrivit datelor prezentate de SA Apă Canal Chișinău, peste 260 de agenți economici din municipiu au înregistrat depășiri privind concentrația maximă admisibilă de poluanți în apele uzate. Totodată, unele întreprinderi au inițiat proiecte de construcție a stațiilor de tratare a apelor uzate.

 

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Tehgaz Grup S.R.L.
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.9 °
16.2 °
49 %
6.7kmh
0 %
lun
15 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
MGM ro DI-4357