Industrii
AcasăActualLa cumpărarea terenului pentru construcție, prețul va fi ajustat în funcție de...

La cumpărarea terenului pentru construcție, prețul va fi ajustat în funcție de amplasare

Parlamentul a examinat proiectul de lege care vizează prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor. Prețul urmează a fi ajustat în funcție de amplasarea terenurilor. Potrivit Proiectului, se va permite aplicarea următorilor coeficienți la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

Unul dintre autorii proiectului, deputata Ersilia Qatrawi, a menționat că modificările propuse vor încuraja agenții economici să investească mai mult și în localitățile mici. ”Prin acest mecanism ne dorim foarte mult să atragem investitorii străini să investească în localitățile rurale, să creăm noi locuri de muncă și să facem funcțional raportul de evaluare a terenului” a declarat deputata.

Inițiativa legislativă, care aparține unui grup de deputați din Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, a fost votată, în prima lectură, de 56 de deputați.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Intertext ro DI-4356