Industrii
AcasăActualLa ce etapă este construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău? Precizările...

La ce etapă este construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău? Precizările ministrului

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat la ce etapă este construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău. Potrivit acestuia, la moment s-a finalizat proiectarea pilonului intermediar de suspensie, principalul tip de pilon al LEA. Acesta va fi multiplicat într-un număr de 447 din totalul de 504 piloni.

”Înainte de producerea acestuia, testarea acestui tip de pilon se planifică pentru sfârșitul lunii august 2022, la un laborator național de testare din Chennai, India (Centrul de cercetare în inginerie structurală). În proces de elaborare este și planul și profilul liniei, care determină cu exactitate tipul și amplasarea pilonilor și distanța dintre aceștia. A fost inițiată proiectarea fundațiilor pentru 4 tipuri de piloni și 5 tipuri de sol și va fi finalizată până la începutul lunii septembrie a anului curent”, a menționat ministrul.

Potrivit lui, în proces de elaborare este proiectarea altor 3 tipuri de piloni și aprobarea datelor tehnice și caracteristicilor pentru materialele, care vor fi utilizate la producerea și asamblarea pilonilor.

Tot proiectul tehnic detaliat pentru LEA va fi finalizat în luna noiembrie 2022. Lucrările de construcție sunt planificate pentru luna martie a anului 2023.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
13 ° C
13.9 °
9.2 °
75 %
4.6kmh
0 %
lun
18 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
22 °
MGM ro DI-4357