Industrii
AcasăActualLa ce etapă este construcția drumului de acces la podul Leova-Bumbăta? Compania...

La ce etapă este construcția drumului de acces la podul Leova-Bumbăta? Compania care execută lucrările, anterior sancționată

Compania Irinda Prim SRL execută construcția drumului de acces către punctul de trecere a frontierei de stat, deschis traficului rutier internațional „Leova-Bumbăta”, cu o lungime de 3,59 kilometri, ocolind orașul Leova, transmite mold-street.

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, în prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente la drumul de acces și la platforma/parcaj, unde urmează a fi amenajat punctul de trecere a frontierei moldo-române Leova-Bumbăta.

„Până la etapa actuală, au fost transportate 60.000 tone de argilă, amenajate pe o lungime de 1,6 km. Totodată, au fost executate lucrările de amenajare a rampei de acces către viitorul pod de pontoane.

Motivul instalării acestora vine de la necesitatea de a fluidiza fluxul mare de unități de transport, care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova”, explică ASD.

De asemenea, au fost transportate și stocate la fața locului materiale de construcție necesare la implementarea următoarelor etape a proiectului: 10.500 tone de amestec nisip-prundiș; 8.500 tone piatră spartă.

Potrivit ASD, adițional a fost amenajată zona unde în scurt timp urmează a fi instalată uzina de beton.

ASD menționeză că lucrările de construcție a podului urmează a fi finalizate până în toamna anului curent, iar la îndeplinirea acestui obiectiv lucrează armata Republicii Moldova și a României.

De notat că Irinda-Prim a fost desemnată să facă aceste lucrări fără licitaţie, iar valoarea lucrărilor nu este încă cunoscută. Compania Irinda-Prim SRL (proprietar și administrator – Igor Galeamov) a fost anterior sancţionată de Consiliul Concurenţei, cu o amendă de circa un milion de lei, pentru participarea cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
40 %
4.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Intertext ro DI-4356