Industrii
AcasăActualJumătate din populația Republicii Moldova a redus consumul de gaze naturale, în...

Jumătate din populația Republicii Moldova a redus consumul de gaze naturale, în perioada crizei energetice

Jumătate din populația Republicii Moldova a redus consumul de gaze naturale, în perioada crizei energetice, urmare a îndemnului făcut de autorități. Asta arată datele unui sondaj de opinie realizat de către compania iData, transmite Agora.  

De asemenea, 25 la sută din respondenți au spus că nu au avut posibilitatea să reducă consumul de gaze, iar 24 procente au declarat că nu au micșorat cantitatea utilizată.

Întrebați ce măsuri au întreprins pentru a reduce consumul de gaz, participanții la sondaj au declarat că primele trei acțiuni au fost următoarele: conectarea termostatului la sistemul de încălzire, folosirea aragazului doar pentru strictă necesitate și mutarea la țară, pentru a se încălzi cu lemne și cărbuni.

Alți cetățeni au izolat termic locuința, folosesc doar încălzirea centralizată sau nu mai gătesc utilizând gazul.

Totodată, respondenții au declarat că în decembrie 2021 au cheltuit cu 56 la sută mai mult pentru încălzire, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020. Cu 75 la sută  au cheltuit mai mult pentru încălzire în ianuarie 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 24 februarie curent, în 331 de localități. La studiu au participat 1 007 respondenți. Eroarea maximă de eșantionare este de +/- 3%.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.9 °
16.2 °
49 %
6.7kmh
0 %
lun
15 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Lantaur ro DI-4376