Industrii
AcasăActualIoniță: Străinii s-au întors înapoi în Republica Moldova. Agro-pensiunile în acest an...

Ioniță: Străinii s-au întors înapoi în Republica Moldova. Agro-pensiunile în acest an vor bate toate recordurile posibile

Străinii s-au întors înapoi în Republica Moldova. Până la pandemie, în Moldova veneau 174 de mii de turiști, iar în acest an am ajuns la 122 de mii, iar tendința este una foarte pozitivă. Declarația a fost făcută astăzi, 09 septembrie, de analistul economic, Veaceslav Ioniță, în cadrul analizei ”Agro-pensiunile, campionul creșterii ramurii turistice în Moldova”.

Analistul susține că în trimestrul I 2022, Republica Moldova a atins un record absolut după vizite la agro-pensiuni – 7 mii. În trimestrul II 2022, a fost atins alt record de 8,8 mii. Numărul de vizitatori este incomparabil cu orice alt trimestru.

”Această ramură astăzi cunoaștere o renaștere. Este unica ramură din domeniul turismului care foarte repede s-a recuperat. În valoare anuală am ajuns la peste 29 de mii de turiști, iar până la sfârșitul anului ne vom apropia ușor de 40 de mii”, a menționat Ioniță.

Totodată, el a spus că, în trimestrul II, 6,8 mii de turiști moldoveni au fost cazați în agro-pensiuni. În valoare anuală, 22,8 mii de turiști moldoveni au vizitat agro-pensiunile.

Referitor la turiștii străini cazați în agro-pensiuni, analistul spune că în valoare anuală a fost depășit numărul de 6,3 mii de persoane. ”Până la sfârșitul anului cred că vom înregistra circa 8 mii de turiști străini. Agro-pensiunile în acest an vor bate toate recordurile posibile”, a adăugat economistul.

De asemenea, el precizează că, la începutul acestui an, Republica Moldova a avut 1221 de locuri de cazare în agro-pensiuni. Drept rezultat, în condițiile în care hotelurile și alte forme de cazare sunt în stagnare, agro-pensiunile în prezent au 5% din numărul total de locuri din ramura turismului. Zece ani în urmă era 3 la sută.

 

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
22.7 ° C
22.7 °
17.2 °
53 %
3.1kmh
0 %
mar
29 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
sâm
30 °
https://www.stivuitor.md/
https://mediagallery.md/home/ro/
https://www.intertext.md/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418