Industrii
AcasăActualIndia este interesată de produsele agricole moldovenești. Bolea: Producătorii moldoveni preconizează să...

India este interesată de produsele agricole moldovenești. Bolea: Producătorii moldoveni preconizează să exporte noi cantități de mere

În lunile septembrie-octombrie producătorii moldoveni preconizează să exporte noi cantități de mere în India, dupa cele cca 100 de tone exportate la începutul anului. Totodată, în luna octombrie, la New Delhi, va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova, când India deține președinția G20. Declarația a fost făcută astăzi, 04 august, de vicepremierul Vladimir Bolea, în cadrul unui briefing de presă. Potrivit lui, deschiderea misiunii diplomatice va impulsiona semnificativ cooperarea politică si comercială, în special în domeniul agricol.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a efectuat o vizită în India. Potrivit ministrului, scopul a fost de a discuta cu autoritățile din India și mediul de afaceri despre potențialul și capacitățile noastre de export. Partea indiană s-a arătat cointeresată de fortificarea relațiilor bilaterale pe segmentul agroalimentar, întrucât comerțul cu produse agroalimentare este la o etapă incipientă.

Oficialul a mai comunicat că s-a convenit asupra unui angajament comun, și anume elaborarea și semnarea unui Memorandum de Cooperare între ministerele omoloage responsabile de segmentul agriculturii și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, pentru ca producătorii agricoli să dispună de un cadru de activitate clar și transparent. Documentul va fi orientat pe câteva direcții de cooperare: digitalizarea agriculturii, schimb de experiență, mobilități academice pentru studenți, acces pe piață, cerințe fitosanitare, transfer de tehnologii.

„În cadrul vizitei au fost stabilite contacte foarte bune între ANSA si instituția similară din India. Directorul ANSA a agreat cu oficialii indieni pașii necesari pentru autorizarea exportului de mere în India, din punct de vedere fito-sanitar, ca să putem majora cantitățile de mere livrate. Am vorbit despre soluții de optimizare din punct de vedere a logisticii – principalul impediment al exporturilor naționale către piețele induse. Oficialii indieni au luat în considerație posibilitățile noastre de a livra produse sigure și calitative, comunicând că ar fi interesați de uleiul nostru vegetal, de fructe uscate (prune), mere în stare proaspătă și vinuri pentru sectorul HoReCa. Le-am comunicat despre interesul țării noastre de a importa fertilizanți și pesticide la preț competitiv, cunoscând calitatea înaltă a acestora produse din India”, a menționat Vladimir Bolea.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.intertext.md/
https://casalot.md/ro/index.html
Chișinău
cer senin
15.5 ° C
15.5 °
14.2 °
99 %
0kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/