Industrii
AcasăActualIncendiu în Portul Giurgiulești: conducerea a decis să dezasambleze definitiv silozurile

Incendiu în Portul Giurgiulești: conducerea a decis să dezasambleze definitiv silozurile

În lumina recentelor relatări din media despre incidentele produse la Danube Oil Company SRL, companie privată amplasată pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), compania sa mamă, Grupul Trans-Oil, vine cu următoarele precizări despre aceste evenimente. Potrivit companiei, incidentul nu a afectat traficul feroviar din port și nu a provocat daune de mediu sau de altă natură dincolo de facilitățile de depozitare. Toate pierderile financiare rezultate din acest incident au fost exclusiv suportate de către companie și nu a provocat daune nici unei proprietăți deținute de stat sau în proprietate privată.
”Este important de remarcat că incendiul s-a produs doar la silozurile de depozitare ale unei companii private și nu a provocat răniți sau decese. Aceste silozuri nu fac parte din lanțul de producție al fabricii de ulei și, prin urmare, cei 110 angajați care activează la fabrică, nu au fost în niciun moment afectați sau puși în pericol”, se menționează într-un comunicat al Trans-Oil Moldova.
Totodată, conducerea Trans-Oil, compania mamă a Danube Oil Company SRL, a revizuit, verificat și stabilit că unele dintre abaterile de proiectare, implementate de conducerea companiei Danube Oil Company SRL, combinate cu o posibilă eroare umană inadvertentă, ar fi putut rezulta într-un lanț de evenimente care au determinat creșterea temperaturii în interiorul silozurilor și declanșarea unui incendiu.
”Pentru a fi absolut siguri că orice posibilă problemă în proiectarea sau asamblarea acestor silozuri niciodată nu vor provoca un incident similar, conducerea a decis să dezasambleze definitiv silozurile. În plus, conducerea Trans-Oil se angajează într-o cooperare deplină și transparentă cu orice instituție subordonată Guvernului Republicii Moldova pentru a se asigura că nu va mai exista riscul provocării unui incident similar la niciunul dintre activele Grupului Trans-Oil și că probabilitatea unui astfel de incident este eliminat”, menționează Compania pe Facebook.
Menționăm că, subsidiara Danube Oil Company SRL  are 110 angajați cu un salariu mediu de 17.000 de lei pe lună. Uleiul și șrotul moldovenesc produse de fabrica din Giurgiulești sunt livrate în peste 60 de țări cu peste 500 de milioane de consumatori.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-0.8 °
-1.2 °
81 %
5.7kmh
100 %
Dum
-1 °
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
2 °
joi
-4 °
Sandar_Vs Ro DI-4340