Industrii
AcasăActualÎn Republica Moldova va fi implementată versiunea nouă a Sistemului de codificare...

În Republica Moldova va fi implementată versiunea nouă a Sistemului de codificare a mărfurilor. Când va intra în vigoare

Republica Moldova va implementa versiunea nouă a Sistemului automatizat de descriere și codificare a mărfurilor. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor. Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Legislativului.

Modificările propuse în vederea racordării nomenclatorului nu se referă la componenta de taxe vamale, ci doar la codurile tarifare. Printre principalele poziții care vor suferi schimbări sunt unele categorii de pește, uleiuri, unele produse chimice, cele care includ vaccinuri împotriva coronavirusului, unele tipuri de lemn, de fibre de sticlă, mașini și aparate, echipamente electrice și părțile lor, aparate de zbor, obiecte de artă, de colecție sau de antichitate ș.a.

Versiunea nouă a Sistemului automatizat de descriere și codificare a mărfurilor, aprobat de Organizația Mondială a Vămilor în 1983, va intra în vigoare în anul 2023.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
40 %
4.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Tehgaz Grup S.R.L.