Industrii
AcasăActualÎn premieră! Un startup moldovenesc de edtech obține finanțare în valoare de...

În premieră! Un startup moldovenesc de edtech obține finanțare în valoare de 1 milion de euro

  • Etichete:
  • IT

Școala de programare online pentru copii Bloomcoding a obținut finanțare în valoare de 1 milion euro. Acesta este primul start-up în domeniul tehnologiei educaționale din Moldova care obține un asemenea succes.

În prezent, Bloomcoding activează pe piețele din România, Bulgaria, Polonia, iar datorită
investiției primite – urmează să devină lider în regiune și să se lanseze pe alte două piețe în 2023.

Pentru prima dată, două companii mari de investiție: Credo (cunoscută pentru investițiile sale în unicornul UIPath) și Inovo (cunoscută pentru investiții în unicornul Booksy) au alocat fonduri pentru creșterea și dezvoltarea unui startup moldovenesc, valorificând astfel atât progresul, cât și potențialul companiei.

„Bloomcoding oferă educație STEM de top într-un mod scalabil și ajută copiii să dobândească competențe digitale prin cursuri interactive, personalizate, și cu aplicabilitate în viața reală. E o oportunitate extraordinară în acest spațiu, iar echipa din spate e pasionată și dedicată să aducă o schimbare în educație”, a menționat Dan Oros, Angel Investor la Accel Starters.

Un alt Angel Investor, Mozaic Ventures, Mihai Stipanov a spus: „ Echipa Bloomcoding ni
s-a parut a fi cea mai potrivită pentru a le oferi copiilor un ecosistem de învățare în programare. Dovada o reprezintă numărul extraordinar de părinți care își înscriu copiii la cursurile Bloomcoding, cât și elevii satisfăcuți în urma orelor. Ambițiile fondatorilor și capacitatea lor de a scala acest startup ne-au convins foarte rapid să ne implicăm, noi fiind primii care am investit în afacere”.

Guillame Fournier, partener general Credo, a menționat că echipa companiei a reușit să ne depășească așteptările, în ciuda bugetului mic avut la dispoziție. ”Prin urmare, suntem
foarte entuziasmați să vedem viziunea produsului lor transpusă în realitate cu o finanțare adecvată, astfel încât să poată ajunge la zeci de mii de copii”, a precizat el.

Karol Lasota, director Inovo VC susține că a știut că va investi în Bloomcoding din momentul în care l-a cunoscut pe Emil Chichioi, fondatorul companiei. ”Viziunea, accentul pus pe calitatea educației și pe satisfacția copiilor, precum și dorința echipei fondatoare de a reforma educația în domeniul IT au fost demne de inspirație. Totul s-a reflectat în cifre, care au demonstrat cât de multă valoare aduce platforma copiilor și părinților. Copiii dispun, în sfârșit, de o modalitate distractivă de a învăța programare și suntem siguri că cererea pentru dezvoltarea eficientă a abilităților în acest domeniu va crește”, a spus investitorul.

Bloomcoding este o școală de programare online – pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani care, prin utilizarea instrumentelor AR și VR, ajută elevii să învețe programare. În mai puțin de doi ani de la lansare, școala numără peste 1000 de elevi din diverse țări ce frecventează cursurile cu entuziasm.

„Suntem încântați să avem alături parteneri atât de puternici în ridicarea acestei runde de finanțare. Obținerea ei ne permite să ne extindem în zone geografice noi, contribuind astfel la realizarea viziunii noastre. În plus, această finanțare ne va permite să inovăm și să îmbunătățim lecțiile online live pe care le oferim. Lucrăm cu dedicație pentru a aduce ceva inedit pe piața lecțiilor de programare digitale, iar pentru asta, suntem deschiși să abordăm prioritar talent local, din Republica Moldova, a declarat Emil Chichioi, co-fondator și CEO al Bloomcoding.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Imona Grup ro DI-4368