Industrii
AcasăActualÎn premieră! Fructele produse în Moldova sunt prezentate la o expoziție din...

În premieră! Fructele produse în Moldova sunt prezentate la o expoziție din Hong Kong

În premieră, fructele produse în Republica Moldova sunt prezentate la prestigioasa expoziție internațională Asia Fruit Logistica, care se desfășoară la Hong Kong, în perioada 6-8 septembrie 2023. Fructele noastre sunt expuse la expoziție în cadrul standului de țară „Moldova – un gust deosebit”, unde antreprenorii moldoveni își prezintă oferta de fructe, inițiază discuții cu importatori și stabilesc relații de parteneriat cu comercianți din țări precum Filipine, Indonezia, Thailanda, Malaysia, Vietnam ș.a.

Potrivit Asociației Moldova Fruct, în anul 2022 țările menționate au importat în total în jur de 850 mii tone de mere. Totodată, în sezonul precedent, Republica Moldova a exportat în aceste țări, precum și în Orientul Mijlociu – o piață cu un potențial de cca 450 mii tone – peste 6 mii tone de mere. Astfel, există posibilități reale de a spori exportul de fructe din Moldova pe aceste piețe.

„Sarcina noastră este să ancorăm Moldova pe harta furnizorilor de fructe proaspete pentru importatorii din regiunea Orientului Mijlociu și Asiei de Sud-Est”, spune Iurie Fală, directorul executiv al Moldova Fruct.

Menționăm că, Asia Fruit Logistica, cunoscută ca una dintre cele mai mari expoziții specializate în industria fructelor din Asia, adună anual în jur de 10.000 de vizitatori profesioniști din domeniu: importatori, exportatori, producători și furnizori din circa 70 de țări.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://mediagallery.md/home/ro/
Chișinău
cer senin
30 ° C
30 °
26.2 °
25 %
4.1kmh
0 %
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
sâm
30 °
http://trendseter.md/
https://www.mgm.md/
https://www.intertext.md/