Industrii
AcasăActualÎn Chișinău, vânzarea abonamentelor pentru transportul public a crescut de 8 ori....

În Chișinău, vânzarea abonamentelor pentru transportul public a crescut de 8 ori. Ce tip de abonamente aleg locuitorii capitalei?

După modificarea tarifului la transportul public din Chișinău, au fost vândute 32.000 de abonamente. Anterior, se vindeau între 3.000 și 4.000 de abonamente în fiecare lună. Acest lucru a fost comunicat de primarul capitalei, Ion Ceban, pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Ceban, cele mai populare abonamente sunt pentru șase luni. În acest sens, primăria a dispus tipărirea a încă 20.000 de abonamente.

” În această săptămână de către Direcția generală transport public şi căi de comunicaţie, vor fi transmise Direcției generale educație, tineret şi sport, circa 35 de mii de abonamente, pentru elevii claselor 1-4, după care vor fi repartizate la toate instituțiile educaționale și oferite elevilor, începând cu săptămâna viitoare”, a declarat primarul.

Ceban a adăugat că pentru restul categoriilor care beneficiază de gratuități, la fel vor fi repartizate abonamentele prin intermediul Direcției generale asistenţă socială şi sănătate.

În prezent Primăria dezvoltă opțiuni pentru ca abonamentele să poată fi achiziționate prin intermediul altor servicii, cum ar fi oficiile poștale.

Primarul a subliniat că, în comparație cu anul 2021, numărul de călătorii cu transportul public a crescut cu 7%. În opinia sa, acest lucru se datorează faptului că pe aceste rute au început să circule troleibuze și autobuze noi.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Boncom Ro_DI_4405