Industrii
AcasăActualÎn anul 2022, producătorii autohtoni au exportat în Arabia Saudită peste 1000...

În anul 2022, producătorii autohtoni au exportat în Arabia Saudită peste 1000 tone de mere. Bolea: Ne dorim ca aceste cantități să crească

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova cu reședința la București, Mohammed bin Abdul Ghani Khayat. Oficialii au discutat posibilitățile de creștere a volumului schimburilor comerciale și a investițiilor, prin prisma potențialului existent.

În acest sens, vicepremierul a reconfirmat interesul Republicii Moldova de a coopera cu Arabia Saudită, preponderent pe dimensiunea agricolă: „Republica Moldova se situează în rândul principalelor state producătoare de mere, struguri și nuci. Calitatea produselor noastre este apreciată atât de importatorii din est, cât și de cei europeni. Țara noastră dispune și de un potențial înalt de producere și export al mierii. Totodată, am intensificat realizarea angajamentelor ministerului, ce derivă din statutul de stat candidat la aderarea la UE și sperăm cât mai curând să lansăm exportul de carne de pasăre și a ouălor de categoria B pe piața comunitară. Desigur, ar fi o oportunitate dacă am obține progrese suplimentare și pe piața Arabiei Saudite. În anul 2022, producătorii autohtoni au exportat în Arabia Saudită peste 1000 tone de mere. Ne dorim ca aceste cantități să crească.”

Oficialii au subliniat și importanța coordonării la nivel guvernamental a unor acțiuni comune, în scopul creării unui cadru mai dinamic de cooperare în sectoarele economiei. În context, diplomatul a declarat că va depune eforturile necesare întru aprofundarea relațiilor moldo-saudite.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni