Industrii
AcasăActualÎn afara localităților vor fi create mai multe zone de control după...

În afara localităților vor fi create mai multe zone de control după modelul postului vamal Giurgiulești. Bolea a discutat cu fermierii

În scopul desconcentrării transportului de cereale în posturile vamale, vor fi create mai multe zone de control în afara localităților, dotate cu parcări și alte facilități, după modelul postului vamal Giurgiulești. Declarația a fost făcută de Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”.

„Fluidizarea traficului transfrontalier este o prioritate pentru noi. Acest lucru l-am comunicat și la Galați. Am solicitat să beneficiem de asistență financiară prin ”Coridoarele Solidarității”, pentru a moderniza infrastructura pentru a accelera transportul de produse agricole. La fel, recent, am vizitat postul vamal Giurgiulești și am constatat că timpul de așteptare pentru trecerea frontierei prin PTFS Giurgiulești variază între 24 și 30 de ore. Ritmul de procesare a controlului tirurilor cu cereale este, spre regret, mai scăzut în partea română, însă depunem eforturi pentru a degaja circulația transfrontalieră”, a comunicat oficialul.

Totodată, Vicepremierul Bolea a menționat că, în sprijinul agricultorilor, Guvernul a majorat volumul subvențiilor și a aprobat mai multe măsuri decât în anii precedenți, referindu-se la: acordarea subvențiilor complementare pentru acciza la motorină, oferirea ajutorului unic pentru fermierii afectați de consecințele crizelor din 2022 și distribuirea motorinei din ajutorul umanitar extern.

„Ajutorul financiar în valoare de 200 de milioane de lei va ajunge în conturile a circa 3000 de fermieri mici și mijlocii. Un alt suport este sub formă de motorină, orientat, la fel, către fermierii afectați de seceta severă din 2022. Aceste măsuri vor fi deschise la AIPA imediat ce hotărârile vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.stivuitor.md/
https://www.intertext.md/
Chișinău
cer senin
15.5 ° C
15.5 °
14.2 °
99 %
0kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
https://www.mgm.md/
https://www.intertext.md/