Industrii
AcasăActualÎn acest an, compensațiile pentru căldură vor fi mult mai țintite. Ministerul...

În acest an, compensațiile pentru căldură vor fi mult mai țintite. Ministerul Muncii va avea acces la datele Poliției de Frontieră pentru a afla dacă solicitanții sunt în țară

În acest an, compensațiile pentru căldură vor fi mult mai țintite. Pe lângă faptul că nivelul de compensații și numărul de persoane care vor beneficia de compensații va fi diferit decât cel de anul trecut, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va avea acces la datele Poliției de Frontieră pentru a afla dacă solicitanții sunt în țară.

”Vrem să înțelegem dacă toate persoanele declarate sunt în țară”, a declarat Ministrul Muncii, Alexei Buzu, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, el a spus că Ministerul va încerca să aibă acces și la datele birourilor istoricului de credit. ”Pentru acele persoane care au credite să avem acces și la acele date într-o formă care protejează datele cu caracter personal, pentru a înețelege cât mai bine veniturile fiecărei gospodării. Vrem să înțelegem care sunt persoanele care într-adevăr au nevoie. Pentru asta trebuie să oferim acces la cât mai multe date în sistem. Pot să declare mai multe persoane sau mai puține și vrem să înțelegem care este numărul real de persoane”, a mai spus Buzu.

În același timp, el a menționat că în acest an vor fi acordate compensații doar la gaze nu și la energia electrică. Doar consumatorii cu principala sursă de energie – energia electrcă – vor beneficia de compensații la energia electrică, susține ministrul.

Buzu a mai precizat că cetățenii care nu vor depune solicitare pentru compensații, nu vor primi ajutor. De asemenea, el a adăugat că membrii cabinetului de miniștri nu vor beneficia de compensații.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.intertext.md/
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
Chișinău
cer senin
30 ° C
30 °
26.2 °
25 %
4.1kmh
0 %
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
sâm
30 °
https://www.wippo.md/