Industrii
AcasăActualÎn 2022, vânzările parcului IT din Moldova vor depăși 7,5 miliarde de...

În 2022, vânzările parcului IT din Moldova vor depăși 7,5 miliarde de lei. Aceasta este cu aproape 50% mai mult decât în 2021

În 2022, se estimează că vânzările de servicii și produse a rezidenților Moldova IT Park vor depăși 7,5 miliarde lei (500 milioane Dolari SUA). Este în creștere cu 49% față de doar un an în urmă. Datele au fost oferite de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, care a participat la evenimentul bianual SUM IT UP, dedicat politicilor de remunerare în domeniul tehnologiilor informaționale. În cadrul acestei ediții, au fost discutate tendințele pieței muncii în domeniul IT la nivel local și internațional și bunele practici implementate de companii din domeniu pentru atragerea și motivarea talentelor.

La eveniment au fost prezentate rezultatele Studiului salarial și de beneficii PayWell Moldova 2022, elaborat în colaborare cu PwC Moldova.

Alaiba a subliniat că 89% din serviciile IT oferite în Moldova sunt spre export, iar exporturile IT reprezintă 11% din totalul exporturilor. Totodată, în Moldova sunt 201 companii IT cu capital străin.

Ministrul a apreciat rezultatele remarcabile înregistrate de Parc și a reiterat suportul oferit instituției, de către Ministerul Economiei, atât în ajustarea cadrului normativ, pentru a oferi condiții cât mai eficiente rezidenților, cât și prin programele elaborate pentru antreprenorii care vor să activeze în domeniul tehnologiilor.

”Recent, Ministerul Economiei a lansat Programul de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice, de care vor putea beneficia antreprenorii începători. Obiectivul programului este de a acorda finanțare nerambursabilă IMM-urilor pentru dezvoltarea și promovarea pe piață a produselor și/sau serviciilor inovative. Startup-urile vor beneficia de finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea și promovarea produselor și/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 lei”, a precizat ministrul economiei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
Sandar_Vs Ro DI-4340