AcasăOrganizatiiÎn 2020, Piața Centrală din Chișinău a avut un venit de doar...

În 2020, Piața Centrală din Chișinău a avut un venit de doar 204 mii de lei

Consiliul Municipal Chișinău a acceptat în ședința de ieri, cu votul a 29 de consilieri, scutirea Întreprinderii Municipale „Piața Centrală” de plata obligatorie către bugetul municipal a cotei de 30 la sută din venitul obținut pentru anul 2020.

Potrivit directorului Pieței Centrale, Ion Pântea, în anul 2020 întreprinderea a plătit 10 milioane de lei dintr-o amendă mai veche în valoare de 85 de milioane de lei către Serviciul Fiscal de Stat. “După plata a zece milioane de lei, veniturile obținute în anul 2020 sunt de doar 204 mii de lei. Pentru plata integrală a acestei amenzi mai avem nevoie de încă două milioane. Solicit consilierilor scutirea de plata obligatorie a celor 30 la sută destinați bugetului municipal”, a spus Pântea.

Solicitarea oficialului municipal a trezit nemulțumirea mai multor consilieri municipali. Contactat de MOLDPRES, consilierul municipal Ruslan Verbițchi a declarat că la Î.M. Piața Centrală au crescut veniturile cash. “Creșterea operațiunilor cu bani lichizi înregistrată la această întreprindere duce la creșterea riscului de fraudă fiscală”, a declarat Verbițchi.

La rândul său, directorul întreprinderii, Ion Pântea, a spus că “orice fraudă fiscală este exclusă datorită faptului că majoritatea operațiunilor fiscale de pe teritoriul Pieței Centrale se fac prin intermediul aparatelor de casă”. Potrivit lui Pântea, stingerea amenzii de 85 de milioane de lei către Serviciul Fiscal de Stat „este o dovadă a bunei gestionări a resurselor financiare acumulate la Î.M. Piața Centrală”.

În 2015, în urma unui control efectuat de către Serviciul Fiscal de Stat, Î.M. „Piața Centrală” a fost amendată cu 85 de milioane de lei.

Foto: newsmaker.md

alocapitala
bazadedate

În rubrica ”Trei întrebări fără politică” discutăm cu Tatiana Morari

Scurtă prezentare: Tatiana Morari – directoarea Agenției de publicitate «Makler Plus». După specialitate – programator. O doamnă fermecătoare și totodată un conducător ferm...
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer senin
1.1 ° C
1.6 °
-1.8 °
75 %
0.9kmh
0 %
mar
1 °
mie
7 °
joi
10 °
vin
12 °
sâm
5 °
Indexterm Ro DI-4300