Industrii
AcasăActualHorus Energy: Cea mai mare parte a Chișinăului riscă să rămână fără...

Horus Energy: Cea mai mare parte a Chișinăului riscă să rămână fără încălzire în timpul iernii

Cea mai mare parte a Chișinăului riscă să rămână fără încălzire în timpul iernii, dacă lucrările de reparații la Termolectrica nu sunt efectuate la timp. Acest lucru a fost anunțat, marți, într-o conferință de presă susţinută de reprezentanții Horus, compania responsabilă de efectuarea reparaţiilor capitale la turbina și generatorului nr. 3 ale CET Chișinău, transmite Infotag.

Directorul companiei, Mihai Godea, a spus că lucrările au început pe 29 iunie în baza unui contract semnat pe 27 iunie, ca urmare a unor negocieri directe. Potrivit acestuia, lucrările se desfășoară conform graficului și ar trebui finalizate până la 1 octombrie.

Cu toate acestea, a spus el, o companie-concurentă care a participat la tender a contestat contractul la Agenția de soluționare a litigiilor. Cererea va fi examinată pe 15 iulie. Potrivit lui Godea, rezilierea contractului ar fi absurdă, dar „dacă se întâmplă acest lucru, atunci cei implicați ar trebui să-și asume întreaga responsabilitate pentru consecințe”.

„Dacă lucrările nu sunt finalizate la timp, atunci majoritatea Chișinăului riscă să rămână fără încălzire”, a subliniat Godea.

Potrivit acestuia, dacă Termoelectrica nu poate face față cererii, atunci singura variantă rămasă este centrala de Cuciurgan, care va duce la „și mai multe profituri pentru ruși” (Kuciurganskaia GRES este deținută de compania rusă Inter RAO ES).

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
cer senin
13.5 ° C
13.9 °
10.2 °
70 %
4.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
16 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
19 °
Casalot Ro DI_4408