Industrii
AcasăActualGuvernul va aloca 200 de milioane de lei agricultorilor afectați de secetă....

Guvernul va aloca 200 de milioane de lei agricultorilor afectați de secetă. Recean: Sper că fermierii apreciază

Guvernul va aloca 200 de milioane de lei fermierilor afectați de secetă. Anunțul a fost făcut de Prim-ministrul Dorin Recean, în debutul ședinței de astăzi, 21 august, a Guvernului.

”Este un efort pe care toate păturile sociale îl depun pentru ca să-i ajutăm pe cei care au pierderi. Este un efort necesar. Agricultura beneficiază de subsidiere masivă de peste 1,7 miliarde de lei anual și noi ne dorim ca gradual agricultura să devină tot mai tehnologizată și mai puțin vulnerabilă la problemele care vin din exterior”, a declarat premierul.

Potrivit lui, efortul depus trebuie să ajute o parte de fermieri să depășească dificultățile financiare.

”Sper că fermierii apreciază faptul că toată societatea îi ajută să depășească aceste probleme”, a conchis Recean.

Amintim că, anterior Asociația Fermierilor solicita premierului Dorin Recean introducerea prin decizia Comisiei Situații Excepționale a unui moratoriu până la 31 decembrie 2023 la achitarea datoriilor producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, care cultivă preponderent cereale și oleaginoase atât către creditorii privați, cât și către bugetul public național, cu interzicerea executării silite a obligațiunilor și declanșării procedurilor de insolvență.

Mai mult, fermierii au cerut și crearea pentru perioada vara-toamna a coridoarelor speciale vamale pentru exportul cerealelor și oleaginoaselor autohtone.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.mgm.md/
https://www.intertext.md/
http://www.imonagrup.md/
Chișinău
cer senin
15.5 ° C
15.5 °
14.2 °
99 %
0kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.intertext.md/