Industrii
AcasăActualGuvernul facilitează transportul de mărfuri pe cale feroviară, pe teritoriul Moldovei și...

Guvernul facilitează transportul de mărfuri pe cale feroviară, pe teritoriul Moldovei și Ucrainei. Operațiunile de control dublu, eliminate

Protocolul modificat al Acordului între Republica Moldova și Ucraina cu privire la activitatea transportului feroviar a fost aprobat de Executiv, în urma încheierii negocierilor moldo-ucrainene privind tranzitul feroviar al mărfurilor pe teritoriul celor două țări. Protocolul prevede eliminarea operațiunilor de control dublu, iar în unele sectoare – triplu al autorităților vamale și de management al frontierei.

Astfel, vor fi simplificate procedurile de tranzit feroviar al mărfurilor pe teritoriul Ucrainei, cu destinația Republica Moldova și România, și pe teritoriul Republicii Moldova, cu destinația Ucraina și România, fapt ce va permite sporirea volumului de mărfuri transportate pe cale ferată.

Totodată, vor fi modificate lanțurile logistice, prin redirecționarea transportului de mărfuri de pe segmentul rutier pe cel feroviar. În rezultat, va fi diminuată sarcina pe drumurile rutiere naționale, ceea ce va duce la majorarea volumelor de mărfuri aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova și va avea un impact pozitiv asupra economiei naționale.

„Proiectul intervine cu modificări privind eliminarea controlului autorităților vamale și de frontieră ale Ucrainei la stația Reni. Aceasta va permite micșorarea timpului de transport al mărfurilor din/în complexul portuar Giurgiulești sau România și vor avea impact pozitiv asupra costului final al bunurilor exportate/importate de beneficiari din Republica Moldova, reducând cheltuielile pentru transport”, a menționat ministra Lilia Dabija.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
Intertext ro DI-4356