Industrii
AcasăActualGuvernul alocă 24 de milioane de lei pentru Arena Națională. Banii vor...

Guvernul alocă 24 de milioane de lei pentru Arena Națională. Banii vor fi folosiți la construcția drumului de acces

Cabinetul de miniștri a adoptat o hotărâre de guvern prin care a dispus transferarea din Fondul de rezervă a 24 de milioane de lei către Administrația de Stat a Drumurilor, care urmează să organizeze o licitație pentru construcția drumului de acces din șoseaua Chișinău-Orhei-Bălți. Anunțul a fost făcut astăzi, 14 septembrie, de Agenția Proprietății Publice.

”Lucrările de construcție a arenei polivalente au fost terminate în decembrie 2019, dar obiectivul nu poate fi dat în exploatare fără a avea căi de acces. Pentru a fi înregistrat imobilul la Cadastru și compania să înceapă a funcționa e necesar ca măcar unul din drumuri să fie construit. Acest lucru va permite ca SRL Arena Națională să înceapă să producă venituri, din contul sălilor de antrenament și cluburilor sportive pe care le va găzdui, asigurându-și o oarecare independență financiară. Până acum societatea comercială era nevoită să plătească serviciile și alte cheltuieli de întreținere din transferurile de la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat APP.

Agenția Proprietății Publice, care este asociat unic al SRL Arena Națională, susține că caută soluții pentru a face drum și din strada Bucovinei, unde mai multe terenuri sunt proprietate privată. ”Când vor exista deja două căi de acces obiectivul va putea găzdui competiții internaționale de amploare, concerte sau alte evenimente mai mari”, precizează Agenția.

Menționăm că, construcția obiectivului a costat circa 44,5 de milioane de euro. Statul a rambursat partenerului privat, până în august 2022, circa 19 milioane de euro. Conform graficului agreat, ultima tranșă urmează a fi achitată în anul 2030.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
Papir Print Ro DI-4406