AcasăConstrucțiiGuvernul a alocat 11,6 mln de lei pentru programul “Prima Casă”

Guvernul a alocat 11,6 mln de lei pentru programul “Prima Casă”

Cabinetul de miniştri, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat o decizie de alocare a mijloacelor financiare pentru proiectul “Prima Casă”.

Conform documentului, se alocă, din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 11,6 milioane de lei în vederea finanțării programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima Casă”.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De la lansarea Programului de stat „Prima Casă”, în 2018, şi până în prezent, au fost procurate circa şase mii de locuinţe. Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” – cu Oleg Leonte

Interlocutorul nostru de astăzi este Oleg Leonte. Scurtă prezentare: Oleg Leonte – director al întreprinderii Verivers-com SRL, specializată în forjarea artistică a metalului. După specialitate...
Lantaur ro DI-4384
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Sandar_Vs Ro DI-4340