Industrii
AcasăActualGazprom poate întrerupe complet livrările de gaze în Moldova

Gazprom poate întrerupe complet livrările de gaze în Moldova

Moldovagaz a încălcat în mod regulat contractul pe parcursul anului 2022 în ceea ce privește termenul de plată pentru gazul furnizat și, de asemenea, a solicitat în mod repetat Gazprom o relaxare a obligațiilor contractuale în ceea ce privește volumul de livrări. Declarația a fost făcută astăzi, 04 octombrie, de concernul rus Gazprom, pe canalul de Telegram.

”Gazprom a fost întotdeauna înțelegător față de solicitările părții moldovenești, confirmând accentul pus pe cooperarea pe termen lung și reciproc avantajoasă, și a satisfăcut în mod regulat aceste solicitări ale părții moldovenești”, comunică furnizorul de gaze.

Compania din Rusia susține că, după cum s-a menționat anterior, Naftogaz din Ucraina refuză să furnizeze Gazprom un serviciu complet de transport de gaze. Din acest motiv, în octombrie 2022, Gazprom va putea livra Moldovei doar 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi.

”PJSC Gazprom își rezervă toate drepturile, inclusiv dreptul de a întrerupe complet livrările în cazul nerespectării obligației de a plăti gazele până la 20 octombrie 2022, precum și dreptul de a rezilia contractul în orice moment din cauza unei încălcări grave a termenilor acordului de achitare a datoriei istorice a SA „Moldovagaz””, menționează Gazprom.

Totodată, compania susține că, pe viitor, orice solicitare din partea părții moldovenești care sugerează modificări ale condițiilor contractuale va fi formalizată numai sub forma unor acte adiționale relevante la contract.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
ceață
3.9 ° C
4.2 °
3.9 °
99 %
1.5kmh
100 %
joi
5 °
vin
11 °
sâm
12 °
Dum
13 °
lun
12 °
Tehgaz Grup S.R.L.