Industrii
AcasăActualGazprom nu va întrerupe aprovizionarea cu gaze către Moldova, așa cum a...

Gazprom nu va întrerupe aprovizionarea cu gaze către Moldova, așa cum a promis. Care este motivul?

Gazprom nu va întrerupe aprovizionarea cu gaze către Moldova, așa cum a amenințat că va face din 28 noiembrie. Concernul rus a luat o astfel de decizie, întrucât Moldovagaz a plătit pentru toate gazele „rămase” în Ucraina.

„Moldova a eliminat încălcarea plății către Gazprom pentru livrările curente de gaz rusesc în noiembrie. Fondurile pentru gazele depuse pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova, au fost primite de Gazprom. În acest sens, s-a decis să nu se reducă aprovizionarea cu gaze către GIS Sudja pentru tranzit în Moldova”, a spus compania rusă.

Totodată, Gazprom a remarcat „încălcarea regulată de către partea moldovenească a obligațiilor contractuale în materie de plată pentru livrările de gaze rusești” și și-a rezervat dreptul de a reduce sau opri complet livrările de gaze în cazul încălcării plății acestora.

La rândul său, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat pe 28 noiembrie că compania și-a îndeplinit obligațiile de plată pentru plata avansului către furnizorul de gaze naturale.

Potrivit acestuia, înainte de 21 noiembrie, Moldovagaz a transferat către Gazprom 50% din avansul aferent lunii noiembrie, sau 21,41 milioane dolari, dar din cauza faptului că malul drept al Nistrului a început să primească mai mult gaz, avansul aferent lunii noiembrie a crescut la 41,9 milioane USD. Prețul livrărilor pentru decembrie este încă necunoscut.

După cum a aflat BP, în octombrie malul drept a primit 2,3 milioane de metri cubi, iar în noiembrie – deja 3,4 milioane de metri cubi, deoarece volumele de gaze au fost redistribuite între Moldovagaz și Tiraspoltransgaz într-un raport diferit.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni