Industrii
AcasăActualGazoductul Iași – Ungheni – Chișinău va putea transporta gaze naturale în...

Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău va putea transporta gaze naturale în ambele sensuri. Guvernul României a aprobat Memorandumul interguvernamental moldo-român

Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău va putea transporta gaze naturale în ambele sensuri, după ce vor fi efectuate lucrările necesare, prevăzute în Memorandumul interguvernamental moldo-român, aprobat de Guvernul României miercuri, 17 mai. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 mai, de Ministerul Energiei. 
Totodată, urmează a fi analizată posibilitatea creșterii capacității de transport și extinderea gazoductului pe Centura Chișinăului. Lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârșitul anului 2031.
În domeniul energiei electrice, Ministerul Energiei anunță că Memorandumul prevede interconectarea sistemelor electroenergetice ale României și Republicii Moldova prin construirea Liniei Electrice Aeriene de 400 kV Suceava – Bălți, cu extinderea stației 400 kV Suceava și stația 400 kV Bălți; relizarea interconexiunii de comunicație pe linia electrică existentă 110 kV Huși – Cioara; precum și posibilitatea realizării unui studiu de sistem comun pentru identificarea celei mai bune soluții de construcție a celei de-a treia linii electrice de interconectare la nivelul de tensiune de 400 kV dintre România și Republica Moldova.
De asemenea, potrivit Ministerului, va fi examinată posibilitatea de a integra Î.S. Moldelectrica în Piața de Echilibrare administrată de către C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. și de a integra piețele centralizate de energie electrică din Republica Moldova cu cele organizate de Operatorul pieței de energie electrică desemnat din România, Opcom S.A.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °