Industrii
AcasăActualGavrilița: Suntem hotărâți să acționăm când se întrece limita bunului simț în...

Gavrilița: Suntem hotărâți să acționăm când se întrece limita bunului simț în stabilirea prețurilor

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a cerut în cadrul ședinței de astăzi, 01 iunie, ca fiecare membru de Guvern să prioritizeze acțiunile și deciziile care țin de stabilirea tarifelor și prețurilor, în așa fel ca să se poată modera așteptările inflaționiste și anumite tendințe de speculă.

”În această săptămână am observat în mai multe rețele de magazine o scădere a prețului la ulei, care în loc să se vândă cu 56 de lei sticla așa cum anunțau unii producători, se vinde cu 34-37 de lei sticla. Este rezultatul unor decizii ale guvernului luate prin Comisia Situații Excepționale, inclusiv decizia de a introduce uleiul în lista produselor social importante, dar cred că nu doar asta și-a spus cuvântul. Cred că noi ca și Guvern am dat un semnal clar că nu vom accepta speculația nefondată și că suntem hotărâți să acționăm când se întrece limita bunului simț în stabilirea prețurilor”, a declarat Gavrilița.

Totodată, ea a menționat că nu este rolul ei să indice Consiliului Concurenței în ce direcție să privească și cum să decidă prioritățile intervenției, dar, premierul spune că aproape oriunde e de lucru.

”Unii oameni de afaceri care fac bani în RM trebuie să înțeleagă că e convenabil să lucrezi cinstit, pe termen lung, să construiești cu cetățenii acestor țări relații de lungă durată, mai ales în aceste timpuri când toți avem nevoie de solidaritate și unirea forțelor”, a concluzionat Gavrilița.

Menționăm că anterior, prețul uleiul de floarea-soarelui din unele lanțuri comerciale a crescut brusc până la 49 de lei per sticlă, sau cu 25%. Prin urmare, proprietarul grupului de companii Trans-oil, Vaja Jhashi declara că noile prețuri din rețelele comerciale și piețe sunt decizia vânzătorilor de a crește prețurile la uleiul de floarea soarelui în avans. În context, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că, uleiul va fi inclus în lista produselor social importante, care va avea adaos comercial limitat. Ea spunea atunci că acest lucru va reduce și va limita creșterea prețului pentru acest produs.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
ploaie ușoară
23.9 ° C
25.2 °
23.9 °
55 %
1kmh
0 %
vin
24 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
35 °
Casalot Ro DI_4408