Industrii
AcasăActualGavrilița a solicitat miniștrilor să prezinte în septembrie politica fiscală. Ce alte...

Gavrilița a solicitat miniștrilor să prezinte în septembrie politica fiscală. Ce alte cerințe a avut premierul

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a anunțat astăzi, 08 august, în cadrul ședinței de raport a Guvernului că, în acest trimestru al anului, față de trimestrul din anul trecut, a fost înregistrată o creștere de 30 de mii de locuri de muncă. Preponderent în industrii, construcții și sectorul IT.

”Este importantă și o serie de modificări structurale. Suntem în discuții pentru a implementa acele proiecte cheie de susținere a mediului de afaceri. Este vorba și de reglementarea cadrului normativ. Discutăm cu Ministerul Finanțelor, pentru că este vorba și de regimuri fiscale simplificate, care să fie și din punct de vedere a raportării cât mai simple posibil. Dar și după modelul țărilor dezvoltate să implementăm un instrument de finanțare cu dobândă rezonabilă, astfel încât să creăm o alternativă a sistemului comercial de finanțare a investițiilor în sectoarele importante ale țării”, a declarat Sergiu Gaibu.

De asemenea, ministrul a spus că trebuie să revizuiască disbalanța între oferta de resurse de cadre calificate și cererea de cadre calificate. ”Avem anumite proiecte care ar putea îmbunătăți acest sector. Noi vom veni în septembrie cu aceste proiecte”, a precizat el.

În context, premierul Natalia Gavrilița a cerut ca Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor și celelalte autorități de resort să vină în septembrie cu măsuri concrete pentru business.

”Eu vreau să văd și aceste modificări la Legislație pentru Comerțul electronic, vreau să văd politica fiscală care este în ultima fază de elaborare. Să vedem ce putem introduce de la 1 ianuarie, ce putem introduce mai târziu. Haideți să unim toți eforturile și să facem câteva lucruri care să fie simțite. În septembrie să venim cu toate aceste produse. Trebuie să ieșim cu aceste inițiative și să le discutăm”, a conchis Gavrilița.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
19.4 ° C
20.2 °
19.4 °
43 %
3.6kmh
0 %
Dum
19 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
24 °
joi
26 °
Real Business Ro DI_4410