Industrii
AcasăActualFondul Național de Dezvoltare a Agriculturii va fi majorat până la cel...

Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii va fi majorat până la cel puțin 3 miliarde lei. Recean: Agricultura este mai mult decât o afacere

Guvernul va revizui modalitatea de acordare a subvențiilor în agricultură, astfel încât să fie avantajați producătorii mici și mijlocii, iar Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii va fi majorat până la cel puțin 3 miliarde lei. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care a participat la Adunarea Generală a Asociației „Forța Fermierilor”, desfășurată la Chișinău în incinta Institutului Muncii. Evenimentul a întrunit conducerea Asociației, membri ai Guvernului și Legislativului, agricultori și fermieri din țara noastră. 

În mesajul transmis agricultorilor, premierul Dorin Recean a menționat că Guvernul va dezvolta ramura agricolă, în pas cu măsurile de creștere economică și investițională, de planificare a dezvoltării regionale și sporire a productivității muncii în toate domeniile. Potrivit premierului, accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va contribui la deblocarea fondurilor adiționale destinate, inclusiv susținerii producătorilor și exportatorilor agricoli.

„Agricultura este mai mult decât o afacere, face parte din cultura noastră socială. Odată cu schimbările climatice, agricultura este supusă mai multor riscuri, de aceea este necesar să creștem productivitatea agricolă și să contribuim la sporirea accesibilității fondurilor investiționale în agricultură. Vom rezolva problemele pas cu pas, vom insista ca subvențiile să fie alocate pentru creșterea productivității, iar accelerarea procesului de integrare în UE ne va oferi posibilitatea să accesăm mai multe fonduri și investiții în domeniul agricol”, a declarat premierul Dorin Recean.

Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a mulțumit premierului Recean pentru deschiderea manifestată și a reiterat necesitatea de intervenție rapidă a Executivului pentru adoptarea unor măsuri adiționale de susținere a ramurei agricole.

„Ne bucurăm că prima ședință publică a noului prim-ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean, se întâmplă aici, în cadrul Adunării Asociației „Forța Fermierilor”. În 9 luni de activitate, am reușit să contribuim la adoptarea Legii cu privire la rambursarea TVA și a proiectului privind subvenționarea în agricultură și mediul rural. Ne dorim o ramură agricolă europeană și ne bazăm pe susținerea Guvernului în atingerea acestui obiectiv”, a menționat Alexandru Slusari.

Între principalele revendicări ale Asociației, au fost menționate și prioritizarea subvenționării fermierilor mici și mijlocii, deblocarea fondurilor europene pentru compensarea pierderilor agricultorilor, ajutor în formă de motorină.

Premierul Dorin Recean a menționat că Guvernul va continua dialogul activ cu agricultorii și a reiterat deschiderea Executivului în procesul de transformare și dezvoltare a agriculturii.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
Imona Grup ro DI-4368