Industrii
AcasăActualFitch a revizuit perspectiva Trans-Oil în pozitiv: Aceasta este considerată a fi...

Fitch a revizuit perspectiva Trans-Oil în pozitiv: Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă

Fitch Ratings a revizuit perspectiva („outlook”) Aragvi Holding International Limited (Trans-Oil) de la Stabilă la Pozitivă. Rating-ul de default al emitentului (IDR) a fost confirmat la „B”. Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă, având în vedere contextul regional și geopolitic actual în care Grupul își desfășoară activitatea.

Potrivit unui comunicat al Grupului Trans-Oil, îmbunătățirea perspectivei se datorează creșterii veniturilor, extinderii operațiunilor și diversificării continue a afacerii ca urmare a extinderii segmentului de Originare și Marketing în țări noi, cum ar fi Argentina și Germania, astfel ca achizițiile din afară (alte țări decât Republica Moldova) au ajuns să reprezinte 86% din total vânzări la nivel de Grup în cursul exercițiului financiar 2021 (care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie 2021).

Totodată, Trans-Oil susține că, creșterea veniturilor, operațiunile extinse și diversificarea afacerii sunt susținute și de achiziția de active în Serbia. Acest lucru, împreună cu o structură conservatoare a capitalului și managementul riscului, indică un profil de credit îmbunătățit.

”Trans-Oil este unica afacere din Republica Moldova care a obținut și a îmbunătățit rating-ul de credit stabilit de agențiile internaționale de rating (Fitch Ratings și S&P Global Ratings). Perspectiva (Pozitivă) a Grupului Trans-Oil a depășit cea suverană (Stabilă) a Republicii Moldova, atribuită de agenția de rating Moody’s”, se mai arată în comunicat.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
ploaie ușoară
23.9 ° C
25.2 °
23.9 °
55 %
1kmh
0 %
vin
24 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
35 °
Boncom Ro_DI_4405