Industrii
AcasăActualFermierii vor putea produce biogaz din deșeurile organice. Polonia își va împărtăși...

Fermierii vor putea produce biogaz din deșeurile organice. Polonia își va împărtăși experiența

Fermierii din Republica Moldova pot produce biogaz din deșeurile organice. O delegație din Polonia a exemplificat pe fermierii din țara lor cum are loc generarea de energie, transmite agroexpert

Reprezentanții Ministerului Agriculturii și delegația poloneză au analizat beneficiile ce pot fi aduse sectoarelor energetic, economic, agroalimentar și mediului. În acest sens, a fost discutată experiența poloneză privind prelucrarea deșeurilor agricole și prioritățile Uniunii Europene pentru perioada următoare, cu privire la stimularea surselor regenerabile de energie la nivel regional.

„Sectorul agro-zootehnic generează  cantități semnificative de deşeuri organice. Acestea ar putea fi valorificate în sectorul energetic, pentru producerea de biocombustibili. Totodată, reziduurile fermentate pot fi utilizate sub formă de fertilizanți organici pentru sol, datorită conținutului sporit de nutrienți. Astfel, ar putea fi îmbunătățită productivitatea şi calitatea producţiei agricole. Ulterior, prin aplicarea unor noi tehnologii de creștere a plantelor, am putea obține nutrețuri calitative pentru animale. Prin metoda observării și a comparației, agricultorii noștri ar putea percepe mai bine rolul fertilizanților organici asupra productivității agricole”, a subliniat ministrul Viorel Gherciu.

Părțile au convenit să identifice loturi experimentale în scopul efectuării cercetărilor, în condiţii de câmp, pentru a stabili impactul fertilizanților organici în exploatațiile agricole din țara noastră.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Intertext ro DI-4356