Industrii
AcasăActualFermierii vor protesta pe 30 august. Ce solicitări au agricultorii?

Fermierii vor protesta pe 30 august. Ce solicitări au agricultorii?

Asociația „Forța Fermierilor” va organiza o acțiune de protest în fața Ministerului Agriculturii pe 30 august. Fermierii au luat această decizie deoarece Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) a îngreunat „în mod ilegal și nelegal” procesul de solicitare a compensațiilor pentru cereale de grupa întâi și motorină pentru fermierii afectați de secetă. În același timp, agenția acționează în acest fel „cu acordul tacit al ministerului”, consideră asociația.

Fermierii au subliniat că, la 25 august, AIPA a trimis o directivă către unitățile sale teritoriale, potrivit căreia toți cei care doresc să primească compensații și motorină trebuie să anexeze la documente extrase din registrele de contracte de arendă cu numerele cadastrale, numele și prenumele persoanelor de la care sunt arendate terenurile agricole și durata arendării.

Potrivit fermierilor, acest lucru nu a fost discutat cu asociația și nu există o astfel de cerință în ambele regulamente privind alocarea acestui ajutor. Certificatele eliberate de autoritățile locale conțin numere cadastrale și confirmă faptul că solicitanții gestionează terenul, iar un astfel de document a fost folosit de multe ori înainte în acordarea subvențiilor. „Dar AIPA cere acum, în mod nejustificat, ca fiecare fermier să aducă un extras din registrul primăriei cu sute sau chiar mii de parcele de teren agricol, care să arate proprietarul fiecărei parcele închiriate, ceea ce reprezintă o birocratizare excesivă a procedurii de solicitare. Pe lângă faptul că „acest ajutor este infim, întârziat și alocat doar unei părți din agricultori, se pare că autoritățile fac tot posibilul pentru a sabota procesul de acordare a acestui ajutor”, se arată într-un comunicat al Asociației.

Fermierii au cerut AIPA și Ministerului Agriculturii să revoce de urgență decretul, iar Federația Națională a Fermierilor, care reprezintă micro și micii fermieri, să se alăture protestului.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
https://www.mgm.md/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
16.6 ° C
18.2 °
16.6 °
96 %
1.5kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
27 °
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.mgm.md/
https://casalot.md/ro/index.html